Projekat Omladinske banke: Škola Prve pomoći


26.06.2018.


U opštini Jezero je u toku realizacija projekta "Škola prve pomoći", čiji su inicijatori, a time i Tim koji realizira projekat Dajana Kačar, Milanka Vasiljević i Tanja Rosić. Dajana, Milanka i Tanja, koje su ujedno i učiteljice Osnovne škole "Vuk Karadžić" Jezero. U toku svoga rada su primijetile koliko je bitno da učenici, a potom i ostali stanovnici opštine Jezero, poznaju tehnike pružanja prve pomoći te tako budu spremni da jednog dana nekome spase život.

Ovo je prvi projekat koji se realizira u sklopu programa Omladinske banke Jezero, odnosno ovaj projekat je zajednički podržan od strane Fondacije Mozaik i opštine Jezero. Kroz projekat je Osnovna škola u Jezeru nabavila lutku za reanimaciju i opremu za prvu pomoć koju će u budućnosti moći koristiti za dalje realizovanje predavanja o prvoj pomoći.

Projekat je podržan i od strane drugih donatora, a posebno smo zahvalni stalnoj doktorici ambulante u Jezeru koja je održala predavanja za učenike Osnovne škole u Jezeru i time ih pripremili da u situacijama nesreće budu u mogućnosti da pomognu svojim prijateljima u situacijama nesreće. 

Prva predavanja "Škole prve pomoći" održani su 21. juna 2018. godine, za učenike osnovne škole. Već 24. juna 2018. godine u Teinoj kolibi su održana i predavanja za ostale stanovnike opštine Jezero na kojima su podijeljene i mini brošure koje su spremili učenici. Realizacija ovog projekta  se nastavlja, te svi oni koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati nekim od ovih predavanja, imat će mogućnost da prisustvuju u nekim od sljedećih.

Više informacija o projektu možete da pronađete na linku: https://www.lonac.pro/project/264

"Nikada ne znate kada se možete naći u sitauciji da pomognete nekome i spasite nečiji život."