Šef kancelarije Savjeta Europe, Drahoslav Štefanek, u posjeti opštini Jezero


04.07.2018.


Dana 03. juli 2018. godine, u posjetu opštini Jezero bio je Šef Kancelarije Savjeta Europe, Drahoslav Štefanek. Sa radom Savjeta Europe upoznali smo se kroz projekat "Žene u procesu pomirenja u Bosni i Hercegovini" i "Akademiji za lidere" na kojima je učestvovala načelnica opštine Jezero, Snežana Ružičić, koja je svojim aktivnim učešćem ostale upoznala sa opštinom Jezero, njenim ljepotama i problemima sa kojima se suočava. Na naš poziv i molbu, ambasador je pozitivno odreagovao i došao u Jezero kako bi se upoznao sa Jezerom, stanjem u opštini i razgovarao o mogućim zajedničkim projektima.

Jedan od razloga molbe za dolazak ambasadora bila je i posjeta jedinoj romskoj porodici koja živi na području opštine Jezero. S obzirom da opština Jezero nije u mogućnosti samostalno podržati život svojih građano, stalno se radi na tome da kroz različite projekte se podrži život na području opštine Jezero. Na sastanku se razgovaralo i o pomoći i o ​mogućnostima stambenog zbrinjavanja porodice Beganović. 

Zaključak današnjeg sastanka je ​delegiranje projekta za Plasteničku proizvodnju i uključenje opštine Jezero i općine Jajce u godišnji plan realizacije projekata Savjeta Europe.