Projekat "Socijalizacije djece Republike Srpske"


15.06.2017.


Projekat "Socijalizacije djece Republike Srpske" realizuje se od 2002. godine i za prethodnih 15 godina obuhvatio je više od 22 000 djece iz svih opština Republike Srpske. Radi se o djeci različitih kategorija: prije svega djeci iz socijalno ugroženih porodica-korisnicima prava iz socijalne i dječije zaštite, djeci iz višečlanih porodica, djeci iz porodica boračke populacije,djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarenoj djeci, talentovanim sportistima i dr.

Upravo ta različitost i raznovrsnost jesu najveća vrijednost Projekta i služe ostvarenju projektnih ciljeva: razvijanju empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi bez obzira na razlike, te socijalizaciji djece u svakom smislu. Resorno Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Vlada Republik Srspke je nezaobilazna podrška JU Javnog fonda za dječiju zaštitu u realizaciji ovog vrlo zahtjevnog, ali iznad svega za djecu korisnog Projekta.

Opština Jezero je dio ovog projekta, od samog početka realizacije, a ispred naše opštine svake godine je odobreno 7 (sedam) djece iz populacije socijalno ugroženih i višečlanih porodica. Ove godine, opština Jezero zajedno sa načelnicom Snežanom Ružičić, obezbjedila je i dio novčanih sredstava za odlazak u Bečiće. O našoj djeci starala se nastavnica engleskog jezika, Osnovne škole Vuk Karadžić Jezero,  Dragana Milanović.

Učesnici ovogodišnjeg projekta su: 

1. Dragan Gogić, 

2. Njegoš Nišić, 

3. Hana Hodžić, 

4. Nemanja Bubanj, 

5. Jovana Kutanjac, 

6. Teodora Skopljak

7. Anastasija Dević.

Naša djeca boraviola su u Bečićima od 05.06.2017. do 14.06.2017. godine i bili su smejšteni u hotelu "UŽICE"