Omladinska banka Jezero: Potpisani ugovori s članovima neformalnih grupa


04.06.2018.


Dana 04. juna 2018. godine, u zgradi opštine Jezero je održana Ceremonija potpisivanja ugovora sa članovima neformalnih grupa mladih čiji su projekti odobreni u okviru programa Omladinske Banke Jezero. Omladinska banka Jezero je osnovana 08. marta 2018. godine u opštini Jezero kao rezultat saradnje Opštine Jezero i Fondacije Mozaik

Prijava projekata mladih je bila moguća do 10. maja 2018. godine, nakon čega su članovi odbora odlučivali da li da projekat pošalju na kampanju. Od 22. do 28. maja 2018. godine bilo je moguće onlajn glasanje za projekta na platformi LONAC. Na području opštine Jezero bilo je prijavljeno čeitri projekata neformalnih grupa koji su svi prošli sve korake i zadovoljili glasanje na onlajn kampanji imajući preko 50 glasova. Projekti će biti realizirani na području opštine Jezero u vremenu od 05. juna do 15. septembra 2018. godine.

Projekti koji će ove godine opštinu Jezero učiniti ljepšom, zanimljivijom i koji će pomoći izgradnji lokalnih zajednica su:

 • Kante za odlaganje smeća
  Opis projekta: Projektom planiraju nabaviti deset kanti za odlaganje smeća koje bi postavili na teritoriji opštine Jezero. 
  Nosioci projekta: Amel Ahmečković, Marija Milanović, Jelena Tomić.
   
 • Zabilježimo trenutke u našem zavičaju
  Opis projekta: Kroz projekat želimo da zabilježimo trenutke u našoj zajednici kroz fotografisanje, te da omogućimo mladima da kroz radionicu upoznaju se s umjetnošću fotografije i dijelovima opštine Jezero.
  Nosioci projekta: Dražen Strugalović, Luka Vođević, Dragana Karaga. 
   
 • Uređenje plaže jezera Đol
  Opis projekta: Jezero Đol, koje ima ljekovitu vodu i predstavlja glavno kupalište stanovnicima opštine i šire, nema uređenu obalu.
  Cilj ovog projekta je da je uredimo tako što ćemo je posuti finim pijeskom, postaviti tuš kabinu, klupe i roštilj mjesto.
  Nosioci projekta: Marjana Erak, Milica Trivunčević, Nikolina Marić. 
   
 • Škola prve pomoći
  Opis projekta: U vremenu kada se mladi aktivnije bave sportom, borave pored rijeke,rade na riskantnim mjestima, razne nesreće se svakodnevno mogu desiti. Mnogi učenici osnovnih i srednjih škola, mladi i odrasli nemaju znanje o pravilnom pružanju prve pomoći.
  Nosioci projekta: Tanja Rosić, Dajana Kačar, Milanka Vasiljević.