Delegacija Američke ambasade u posjeti opštini Jezero


13.03.2018.


U posjetu opštini Jezero, 13. marta 2018. godine, ponovo je bila delegacija Američke ambasade u Bosni i Hercegovini: ataše za kulturu i obrazovanje Američke ambasade u BiH Dru Giblin, Lea Pis direktorica za odnose s javnošću Američke ambasade u BiH i politički službenik u ambasadi SAD u BiH Brižit Trazof.

Tokom sastanka razgovarano je o političkoj situaciji u opštini Jezero i o razvojnim projektima, te dosadašnjem razvoju opštine. Posebna pažnja je posvećena dijelu razgovora o mogućim podrškama ambasade SAD u BiH. Pokazan je veliki interes održavanja i razvoja tradicije ribolova i uzgoja ribe na području opštine Jezero. Također se razgovaralo i o razvoju seoskog turizma na području opštine Jezero. S toga, ponovo pozivamo sve stanovnike opštine Jezero koji su zainteresirani za razvoj Seoskog turizma da nam se javi u prostorijama opštine Jezero, kako bismo ih mogli imati u vidu prilikom prijave na Javne pozive i realizacije projekata razvoja Seoskog turizma.

Na sastanku se izmeđuostalog razgovaralo i o mogućim stipendijama za mlade, studijskim putovanjima u Sjedinjene Američke Države, te grantovima za projekte mladih iz Bosne i Hercegovine. Sve informacije o stipendijama, studijskim putovanjima i grantovima se mogu pronaći na stranici Američke ambasade, te lične informacije se mogu dobiti u jednom od Američkih kutaka u BiH.

Trenutno je otvoren poziv Američke ambasade za stipendiranje studenata koji žele da idu na Studijsko istraživanje u Sjedinjene Američke Države. Više o tom programu možete da pročitate na sljedećim linkovima: 

2019-2020 Fulbright Foreign Student Program Flyer

March 12 and 13, 2018 Information Sessions Fulbright Foreign Student Program