Studentima dodijeljene stipendije Federalnog ministarstva izbjeglih i raseljenih lica


24.04.2018.


Dana 24. aprila 2018. godine u zgradi Parlamenta BiH u Sarajevu, studenti iz opštine Jezero, njih 10 koji su zadovoljili kriterije za dodjelu stipendija, su prisustvovali potpisivanju Ugovora o stipendiranju iz programa stipendija Federalnog ministarstva izbjeglih i raseljenih lica.

Studenti povratnici u Republiku Srpsku, njih 402, dobili su stipendije za akademsku 2017./2018. godinu, što je namjenskim programom omogućilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Ugovore o stipendiranju sa studentima potpisao je resorni ministar Edin Ramić. Iznos stipendija je 600 KM za studij prve i druge godine, a za treću, četvrtu i više godine studija 800 KM. Ovaj program Ministarstva realizira se već šestu godinu, a ministar Ramić je naglasio da ga naročito raduje što se broj studenata stalno povećava. Za naredni period je najavio i sagledavanje mogućnosti za povećanje iznosa stipendija.​

Opština Jezero je po prvi put podržala odlazak studenata na potpis sporazuma u Sarajevo i time mladima omogućili da imaju besplatan zajednički prevoz i kratki izlet u Sarajevo.