Lansiran spot za projekat “Licem u lice sa lokalnom administracijom”


21.01.2021.


Tokom inicijalnog treninga održanog sredinom decembra 2020. godine, mladi iz opštine Jezero zajedno sa članovima projektnog tima razmenjivali su ideje za kreiranje i sprovođenje lokalne kampanje o tome kako teme projekta približiti većem broju mladih iz ove, ali i susjednih opština.

Kao jedan od rezultata konstruktivnog dijaloga sa mladima nastao je i video spot, koji ćemo u narednom periodu nastojati da prikažemo što većem broju mladih iz različitih uzrasnih i društvenih kategorija, pozivajući ih da se i sami aktiviraju i postanu učesnici različitih procesa od značaja za mlade u svojoj zajednici.

Opštinska uprava spremna je da otvori svoja vrata za ideje i inicijative mladih, i zato je u nastavku procesa bitno mlade informisati o tome kako da uspostave komunikaciju sa lokalnom administracijom i nominuju svoje prijedloge, boreći se za bolji položaj mladih u zajednici. Upravo to je jedan od osnovnih ciljeva projekta “Licem u lice sa lokalnom administracijom”, koji Sindikalno edukativni centar realizuje u partnerstvu sa opštinom Jezero.

Video spot samo je jedan od alata u službi informisanja mladih, a pred nama je i niz onlajn sastanaka, radionica, konkretnih terenskih akcija. Čekaju nas dinamični mjeseci rada sa mladima iz Jezera, a sve urađeno biće predstavljeno na završnoj konferenciji projekta.

Projekat “Licem u lice sa lokalnom administracijom” realizuje se uz podršku Fondacije Centar za demokratiju kroz Fond za mlade “I naš glas treba da se čuje” u okviru EU projekta “Mladi Balkana za Evropu”.

Video spot možete pogledati na linku:

https://youtu.be/VnPIxzO69YI