Apsolventi Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Banja Luka u radnoj posjeti opštini Jezero


01.04.2018.


Studenti apsolventi Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Banja Luka, koji u sklopu svog izbornog predmeta rade na programu za izradu studije potencijala i idejnog rješenja opštine Jezero, su od 29. do 31.03.2018. godine boravili na području opštine Jezero i detaljno se upoznavali sa svime što Jezero nudi.

Dana, 29.03.2018. godine, studenti su, uz pratnju profesora, vodili radionice sa učenicima Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Jezero, gdje su se upoznali sa željama najmlađih stanovnika opštine Jezero. Učenike Osnovne škole, studenti su prvenstveno upoznali sa svojim budućim zanimanjem, te kroz razgovor saznali šta učenici žele da se izgradi i kako žele da izgleda Jezero.

Već sljedećeg dana 30.03.2018. godine u 12 časova, studenti su zajedno sa ostalim stanovništvom opštine Jezero sproveli diskusiju na temu izrade Idejnog rješenja opštine Jezero. Na sastanku su studenti i stanovnici iznosili svoje prijedloge ѕa opštinu Jezero koji su bili detaljno objašnjeni i analizirani. Kao poklon stanovnicima opštine Jezero, studenti su donijeli razglednice koje su pravili na osnovu prve posjete opštini Jezero, koja se održala 28. oktobra 2017. godine.

Dana 31.03. 2018. godine, studenti su odlazili i do najudaljenijih dijelova opštine Jezero, kako bi se u potpunosti upoznali sa područjem opštine Jezero i potrebama stanovnika, te uradili skiciranje prostora.