Izložba površinskih uzoraka


18.11.2022.


Danas 18.11.2022. godine prestavnici firme „SNK Metali“ d.o.o. Bijeljina u opštini Jezero izložili su površinske uzorke prikupljene tokom geolških istraživanja koje vrši njihova firma na području opštine Jezero, tačnije na istražnom prostoru Sinjakovo.

 

Načelnica opštine Jezero Snežana Ružičić je na prvom okruglom stolu održanom 16.3.2022. godine na temu “geoloških istraživanja na području opštine Jezero“ usmeno predložila prestavnicima firme koja vrši geološka istraživanja, da stanovnicima budu dostupni svi uzorci koje pronađu na području naše opštine, kako bi se stanovništvo detaljnije upoznalo sa svim istražnim radnjama koje vrši firma „SNK Metali“ na području opštine Jezero.

 

Predstavnici firme „SNK Metali“ u prethodnom periodu postavili su izložbenu vitrinu, a danas su nam izložili prve površinske uzorke.

 

U narednom periodu opština Jezero tražiće i od resornog Ministarstva energetike i rudarstva i kompanije koja vrši geološka istraživanja detaljnu informaciju svih dubinskih analiza i mineralizacija sa područja opštine Jezero.

 

Takođe, svoje uzorke sa područja opštine Jezero izložiće i dipl.ing.rudarstva Duško Zeljković.

Svi stanovnici sa područja opštine Jezero koji se bave tradicionalnim zanatima imaće priliku da izlože svoje proizvode i rukotvorine.