Posjeta ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i podjela mini-računara


08.05.2020.


Dana, 08.05.2020. godine u 12.00 časova, opštinu Jezero posjetio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, gospodin Srđan Rajčević i tom prilikom uručio 15 (petnaest) mini-računara učenicima s područja opštine Jezero, čija je nabavka realizovana kroz Projekat "1.000 za budućnost". Naime, riječ je o Projektu koji realizuje Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama iz sektora telekomunikacije i informaciono-komunikacionih tehnologija. U okviru ovog projekta finansirana je nabavka 1000 mini-računara koji će biti dodijeljeni učenicima  osnovnih škola iz 20 izrazito nerazvijenih opština u Republici Srpskoj, među kojima je i opština Jezero, a sve u cilju praćenja nastavnog procesa. Na ovaj način se želi dati doprinos u cilju prevazilaženja krizne situacije u vezi sa pojavom i širenjem virusa korona COVID-19 u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Jezero, Snežana Ružičić, naglasila je kako je ovo veoma značajan projekat i podrška izrazito nerazvijenim opštinama i njihovim učenicima koji, iako dolaze iz malih sredina, ostvaruju odlične rezulate, a čije je učenje sad posebno otežano zbog pandemije virusa korona COVID-19.

Nakon dodjele računara, u zgradi opštine Jezero održan je radni sastanak kojem su pored načelnika opštine i ministra prisustvovali direktor Osnovne škole u Jezeru, a tema sastanka bila je razmatranje mogućnosti za dalju podršku Ministarstva opštini Jezero i učenicima, kao i projekti koje Ministarstvo planira da realizuje u narednom periodu.