Opština Jezero u projektu "Ritam Evrope"


16.04.2021.


Dana, 07.04.2021. godine u prostorijama Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Jezeru, održana je audicija za muzičko takmičenje "Ritam Evrope", a medijsko predstavljanje predstavnika naše opštine održano je 13.04.2021. godine u cilju promocije opštine i predstavnika opštine Jezero na najvećem dječijem televizijskom muzičkom programu i takmičenju ovog tipa u Evropi. Ovo takmičenje osmišljeno je kao Evrovizija za mlade, gradovi i opštine Republike Srpske predstavljaće na ovoj manifestaciji neku od zemalja Evrope, a takmičari će pjevati na različitim evropskim jezicima. Predstavnik Opštine Jezero je Dražena Nikolaš, ona će predstavljati Izrael sa pjesmom "Set Me Free" koja će biti izvedena u maju, na Evroviziji u Roterdamu. Medijskom predstavljanju su prisustvovali direktor televizijskog programa "Ritam Evrope" Igor Karadarević, kao i načelnica opštine Jezero, Snežana Ružičić. 
 
 
"Ritam Evrope" je najveće dječije muzičko takmičenje u zemlji, namijenjeno takmičarima uzrasta od 14 do 21 godine, djeci i omladini Republike Sppske, koja su vrhunskog talenta za pjevanje i ples. Podršku djeci i omladini Srpske kroz ovaj
televizijski format najveći ove vrste u zemlji daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije i Izraela. 
Najbolji među najboljima imaće priliku da svoj vrhunski talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom sedmomjesečnih priprema, sa trenerima glasa, kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Ritam Evrope".