Radna posjeta Ministra saobraćaja i veza Republike Srpske


23.07.2021.


Dana, 23. jula 2021. godine, u zvaničnoj posjeti opštini Jezero bio je Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, gospodin Nedeljko Ćorić, direktor preduzeća ''Mrkonjić putevi '' d.o.o, Trivun Milanović , načelnik odjeljenja za građenje J.P. ''Putevi Republike Srpske'', Miroslav Janković i šef kabineta ministra saobraćaja i veza, gospodin Dušan Milošević.
Radnom sastanku ispred opštine Jezero je pristustvovala načelnica opštine Jezero, Snežana Ružičić sa saradnicima i komandirom Policijske stanice Jezero, Čedom Radičićem.
Na sastanku je razgovarano o prioritetnim temama iz nadležnosti ovog ministarstva i institucija i mogućim rješavanjima problematika i realizaciji određenih projekata od vitalnog značaja za ovu lokalnu zajednicu.
Opština Jezero svojim geografskim položajem zauzima značajno mjesto u drumskom saobraćaju Republike Srpske, jer se nalazi na raskrsnici između tri opštine, Mrkonjić Grad, Šipovo i Jajce, na magistralnom putu M5, te  na samoj granici sa Federacijom BIH. Zajednički zaključak je da se pokrenu određeni projekti iz ove oblasti u smislu unapređenja putne infrastrukture, a u svrhu veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, i vozača, ali i pješaka, u cilju da se smanje saobraćajne nesreće i smrtni slučajevi izazvani istima. 
Takođe, naglašena je važnost osvjetljenja kako seoskih, tako i  magistralnih puteva i izgradnja pješačkih trotoara zbog opšte sigurnosti svih stanovnika opštine, pogotovo onih najmlađih.