Ambasador Republike Srbije i Nemanja Majdov u posjeti opštini Jezero


30.05.2024.


Najuspješniji srpski reprezentativac i svjetski šampion u džudou,  Nemanja Majdov posjetio je opštinu Jezero zajedno sa ambasadorom Republike Srbije Ivanom Todorovim.

Dana, 29.maja 2024. godine, opština Jezero imala je veliku čast i zadovoljstvo ponovo ugostiti Ambasadora Srbije u BiH, gospodina Ivana Todorova, Generalnog konzula Republike Srbije u BiH, Miloša Vujića i ministra savjetnika Ambasade Srbije u BiH, Natašu Đorđević. Na poziv ambasadora Todorova, opštinu Jezero su posjetili i poznati sportisti u oblasti džudoa, Nemanja i Ljubiša Majdov, kako bi podržali lokalnu sportsku scenu.

Njihova posjeta je izazvala veliko interesovanje među stanovnicima, a načelnik opštine istakla je značaj  podrške za dalji razvoj sportskih programa u regionu. Majdovi su se takođe sastali sa mladim sportistima i podijelili svoje iskustvo i savjete sa njima, nadahnjujući ih da nastave svoj put ka uspjehu.

Zahvaljujući Vladama Republike Srbije i Republike Srpske, koje su finansijski podržale izgradnju školske sportske sale "Srbija" u opštini Jezero 2020.godine, iznosom od 200.000 eura, naši stanovnici, a posebno mladi, dobili su kvalitetne uslove za sportsko- rekreativne aktivnosti.

Pokrenute su sekcije fudbala, džudoa, odbojke, košarke, za koje je Vlada Republike Srbije obezbjedila prve  uslove za sport obezbjeđujući  sredstva za izgradnju prve sporske sale "Srbija" u Jezeru.

Danas je Ambasador Republike  Srbije gospodin Todorov donirao opremu Jezeru 30 kompleta kimona, 120 kvadrata strunjača, 100 majica Džudo kluba "Crvene Zvijezda" i lopte za sekcije.

Naši mladi sportisti su dočekali pomenute zvaničnike u fiskulturnoj sali "Srbija", gdje su sa svojim trenerima i uglednim sportistima Ilijom Danilovićem,  Arifom Mukanovićem, Aleksandrom Ružičićem i Draganom Gogićem, kao mali znak zahvalnosti predstavili svoje sportske aktivnosti.

Radujemo se daljoj saradnji za bolje sutra najmlađih stanovnika sportista!