Mališani iz Jezera otputovali na organizovano ljetovanje


31.07.2018.


Dana 27. jula 2018. godine je iz opštine Jezero otputovalo 9 mališana na organizovano ljetovanja u Bečićima, Crna Gora. Program "Socijalizacija djece u Republici Srspkoj"  svake godine organizuje Vlada Republike Srpske preko Javnog fonda za dječiju zaštitu i sa opština kroz program Socijalne zaštite djece. 

Ove godine je ovaj program obuhvatio devet mališana uzrasta do petnaest godina sa područja opštine Jezero, koji će deset dana boraviti u Bečićima, gdje će se družiti sa svojim vršnjacima iz cijele Republike Srpske i imat će, takođe, mogućnost da nauče odnosno usavrše svoje umijeće plivanja uz učitelje plivanja. Naši mladi ljudi su već sada postali naši mali ambasadori koji kroz različite dijelove programa ostale mališane upoznaju sa opštinom Jezero sa svim njenim prirodnim ljepotama, njenom tradicijom i kulturom.

Programi koji obuhvataju djecu i mlade, a koji im uzgred omogućavaju da se edukuju, putuju i upoznaju svijet su od velikog značaja za svo stanovništvo, a posebno ono iz ruralnih krajeva.