JAVNI UVID - gradnja na jezeru Đol


08.07.2024.


 

 JAVNI UVID - gradnja na jezeru Đol
 
Dana  08.07.2024.godine (ponedjeljak) sa početkom u 16:00 časova u sali Skupštine opštine Jezero, održana je prezentacija i javni uvid - gradnja na Velikom jezeru Đol.
 
➡️Održan je prvi početni Panel 1: Veliko Jezero Đol, koji je prepoznat kao jedno od trenutno najatraktivnijih turističkih potencijala opštine Jezero i obuhvaćen je
 
Strategijom razvoja opštine Jezero 2019-2028. god., a sve u cilju iznalaženja načina i mogućnosti za plansku i zakonsku  izgradnju na Velikom jezeru Đol.
 
Diplomirani inž. arhitekture Dajana Ružičić prisutnima je predstavila uvid u strategiju planiranja izgradnje oko urbane zone ''VELIKO JEZERO ĐOL'', u cilju prezentovanja plana gradnje kojim će se očuvati prirodni izgled zemljišta, jezera, njegovog priobalja, kao i očuvanje i zaštita životne sredine.Kvalitetnom izradom planske dokumentacije i studioznim pristupanjem ovoj strategiji, gradnja na Velikom jezeru Đol biće jedna cjelina, a u budućnosti sigurno atraktivan turistički kompleks.
 
 
 
Prezentaciji su prisustvovali i vlasnici parcela prema Katastarskom planu k.o.Jezero na području Velikog jezera Đol, koji su upoznati sa strategijom za planiranje, te su slobodno iznijeli svoje prijedloge i sugestije kako bi u budućnosti turistički potencijal jezera doživio svoju ekspanziju, a sve u cilju zajedničkog interesa vlasnika i lokalne zajednice.
Vlasnici parcela na Velikom jezeru Đol kao i ostali stanovnici opštine Jezero u roku od 15 dana, mogu da na adresu-mejl nacelnik@opstinajezero.org  ili kontakt telefon 050/290-057 dostave svoje prijedloge i sugestije za izradu strategije. 
 
Sve kvalitetne pristigle prijedloge i sugestije nastojaćemo da uvrstimo u izradu strategije kako bismo na kraju dobili što kvalitetniji finalni proizvod koji će biti od velikog značaja kako za lokalnu zajednicu tako i za vlasnike parcela i sve turiste i posjetioce Velikog jezera Đol.
 
Prikazana prezentacija plana izgradnje na Velikom jezeru Đol, koju je predstavila Dajana Ružičić,dipl. ing. aritekture,  dostupna je na veb sajtu opštine Jezero, na sledećem linku možete pogledati prezentaciju https://prezi.com/view/V6BFnRObWJxehk6pHarg/

..