Posjeta ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske opštini Jezero


15.04.2024.


Dana 15.4.2024.godine u 12.00 časova, opštinu Jezero na poziv načelnika posjetio je  ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske, gospodin Danijel Egić, zajedno sa šefom kabineta Radenkom Topalović, gdje ih je dočekala načelnica opštine  Snežana Ružičić zajedno sa saradnicima, predsjednikom OBO Jezero te  predstavnicima PPB iz Jezera i Brčkog.
Na sastanku se razgovaralo o iznalaženju načina i mogućnosti za sprovođenje veoma značajnog projekta, i nedostajućih sredstava za kompletnu rekonstrukciju/izgradnju vojničkog groblja - Rekonstukcija Vojničkog groblja u Natpolju, kao i predstavljanje trenutnog stanja opštine Jezero sa akcentom na ostvarivanje prava boračkih kategorija.
Nakon sastanka delegacija je posjetila Hram velikomučenika kneza Lazara, te tom prilikom položen je vijenac na spomen obilježje poginulim borcima tokom Odbrambeno- otadžbinskog rata.
U narednom periodu ministar Egić i načelnica Ružičić iznalaziće načine za kompletnu i kvalitetnu dugoročnu sanaciju vojničkog groblja u Natpolju.
U narednom periodu aktivno će se raditi na zalaganju
za unapređenje Republike Srpske a naročito statusa i prava boračkih kategorija.