Posjeta Ambasadora Srbije opštini Jezero


11.04.2024.


Dana 11.04.2024. godine u 12.00 časova,  opštinu Jezero zvanično su posjetili novoizabrani Ambasador Srbije u BiH, gospodin Ivan Todorov,  Generalni konzul Republike Srbije u Banja Luci Miloš Vujić i ministar savjetnik u Ambasadi Republike Srbije, Nataša Đorđević gdje ih je dočekala delagacija Opštine Jezero na čelu sa načelnicom Snežanom Ružičić.
Na sastanku se razgovaralo o daljem toku saradnje i mogućnostima podrške Vlade  Republike Srbije Opštini Jezero.
Delegacija je posjetila OŠ "Vuk Karadžić"  gdje je održan sastanak sa direktoricom škole. Ambasador Todorov je obradovao učenike i obećao podršku sportskim aktivnostima i sekcijama u opštini Jezero. U narednom periodu biće organizovana turistička posjeta Beogradu, za učenike od 5 do 8 razreda.
 Potom je upriličena posjeta Hramu  velikomučenika kneza Lazara, a zatim je održan konstruktivan radni sastanak u zgradi opštine.
Sastanak je pokazao da su veze i saradnja  Opštine Jezero i Republike  Srbije čvrsti i da će nastaviti da se intenzivno razvijaju.
Načelnica Opštine Jezero je izrazila zahvalnost prema Vladi Republike Srbije koja je zajedno sa Vladom Republike Srpske dala ogromnu podršku u realizaciji mnogobrojnih projekata, koji su od velikog značaja za razvoj i prosperitet ove lokalne zajednice.