Stipendije kompanije Klika za studente Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banja Luci za školsku 2022/23. godinu


14.07.2022.


 

 

Kompanija Klika raspisala je Javni poziv za dodjelu jednokratnih stipendija studentima i studenticama Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci za školsku/akademsku 2022/2023. godinu.

Pravo učešća za dodjelu stipedija imaju studenti koji će u školskoj 2022/2023. upisati završnu godinu studija ili ostvariti status apsolventa na dodiplomskom i postdiplomskom studiju svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci i koji su aktivni u zajednici kroz volonterski i/ili radni angažman.

Jednokratna stipendija će biti dodijeljena na ceremoniji koja će se održati početkom naredne akademske godine. Kandidati i kandidatkinje koji budu odabrani potpisuju ugovor o dodjeli stipendije kojim se reguliraju međusobna prava i obveze studenata/studentica i kompanije KLIKA.

Cilj stipendijskog programa je podržati studente iz svih oblasti za koje se imaju priliku obrazovati na ova dva javna univerziteta u BiH, a iznos stipendije je 1000,00 KM

Rok za prijavu je 10. septembar 2022., do 23:59 časova, a za sve dodatne informacije kandidati i kandidatkinje se mogu obratiti putem e-maila: stipendije@klika.ba.

Zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu izvršiti prijavu putem LINKA

stipendije.ba

Poštovani studenti za sve informacije posjetite sajt:  https://www.mreza-mira.net/