Potpisivanje ugovora sa "Ritam Evrope"


18.03.2021.


Dana, 18.03.2021.godine u 12.00 časova u opštini Jezero, načelnica Snežana Ružičić je sa direktorom dječijeg muzičkog festivala "Ritam Evrope"  Igorom Karadarevićem potpisala ugovor o budućoj saradnji na realizaciji ovog takmičenja. Mladi i talentovani uzrasta od 14 do 21 godine imaće priliku da se predstave  na najvećem dječijem takmičenju ovog tipa u Evropi.
Na poziv Saveza opština i gradova Republike Srpske, Radio televizije Republike Srpske i "Ritam Evrope", opština Jezero će sa još 15 opština biti učesnik u najvećem dječijem muzičkom takmičenju koje ima tradiciju dugu već 12 godina i podržano je od strane ambasadora Evrope, Evropske Unije.

U saradnji sa osnovnim i srednjim školama, folklornim ansamblima i plesnim grupama uskoro će biti održana audicija o čemu će djeca i mladi biti naknadno obaviješteni.
Cilj događaja je promocija, razvoj, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u zemljama Evrope, promocija interkulturnih odnosa, tolerancije, rodne ravnopravnosti, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja.