Svečano obilježen završetak radova na tri važna infrastrukturna projekta


24.12.2019.


Dana 24.12.2019. godine, opštinu Jezero posjetila je delegacija Vlade Republike Srpske predvođena Predsjednikom Vlade, gosppodinom Radovanom Viškovićem, kao i delegacija Ambasade Republike Srbije u Bosni i Hercegovini sa Ambasadorom, gospodinom Aleksandrom Đorđevićem. Povod ove posjete bio je završetak radova na tri važna infrastrukturna projekta u vrijednosti od jedan milion i sto hiljada konvertibilnih maraka.

Pored pomenutih zvanica, događaju prisustvovali su Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodin Boris Pašalić, Konzul Republike Srbije, gospodin Vladimir Nikolić, Načelnik opštine Mrkonjić Grad, gospođa Divna Aničić, Načelnik opštine Šipovo, gospodin Milan Kovač i drugi predstavnici privrednog i kulturnog života Republike Srpske.

Svečano je otvoren novi most na rijeci Plivi pod nazivom Željeznički most. Vrijednost ove investicije je 620.000,00 KM, a izvori finansiranja su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata, Vlada Republike Srpske i opština Jezero.

 

Drugi važan projekat koji je ovom prilikom svečano otvoren jeste Fiskulturna sala "Srbija". Vrijednost investicije iznosi oko ‪440.000‬,00 KM, a izvori finansiranja su Vlada Republike Srbije i Opština Jezero.

Osmočlanoj porodici Grabež uručeni su ključevi od nove kuće. Stambeni objekat u vrijednosti od preko 50.000,00 KM izgrađen je pomoću sredstava Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, opštine Jezero i drugih donatora koji su različitim donacijama doprinijeli izgradnji, uređenju i opremanju objekta.

"Kažu da mostove grade blagosloveni ljudi i zahvaljujući Miloradu Dodiku koji je kao predsjednik Srpske obećao gradnju mosta, te predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović imamo ovu divnu građevinu kojom ćemo se ponositi. Naša želja je da ovim mostom prolazi što više dječijih koraka," istakla je Načelnik opštine Jezero, gospođa Ružičić.

Višković je rekao novinarima da su završena tri veoma značajna projekta koja ne bi da razdvaja po važnosti: "Ne bih nijedan izdvajao jer je teško ocijeniti da li je važnije izgraditi kuću jednoj porodici ili most. Pošto nismo htjeli da ostavimo dilemu onda smo gradili i fiskulturnu dvoranu - prvu u ovom mjestu."