Fondacija Mozaik - mjere podrške malim biznisima


03.06.2020.


U cilju podrške malim biznisima, Fondacija Mozaik nudi podršku i saradnju vlasnicima, mladim ljudima starosti od 18 do 35 godina, uz sljedeće uslove:

1. Vlasnik ili jedan od suvlasnika biznisa ima od 18 do 35 godina starosti (godina rođenja od 1985. godine i poslije).

2. Nisu potrebni biznisi iz sljedećih djelatnosti: trgovina, ugostiteljstvo, frizerski i kozmetički saloni, fitnes centri, igraonice, pčelarstvo, proizvodnja mlijeka i sira, poljoprivredna gazdinstva i prirodnu kozmetiku. Takođe, u razmatranje se neće uzimati poslovi vezani da duvan, alkohol i igre na sreću.

Fondacija Mozaik traži:

1. Pojedince koji imaju obrt, a žele preći u d.o.o koje će osnovati u suvlasništvu s njima, 

2. Pojedince koji već imaju d.o.o., koji ne posluju duže od 5 godina, nemaju prihod veći od 50.000KM godišnje i imaju maksimalno 5 zaposlenih, a žele ući u partnerstvo s njima,

3. Pojedinci koji imaju poslovnu ideju (nisu registrovani) nisu prioritet, ali će im Fondacija Mozaik rado ponuditi saradnju.

Fondacija Mozaik nudi:

1. Ulaganje do 40.000,00KM, uz uslov za suvlasništvo od 1% do 49% zavisno od dogovora sa većinskim vlasnikom. Prosječno ulaganje je 22.000 KM/ po biznisu.

2. Savjetovanje i mentorske usluge - plaćenu ekspertsku podršku stručnjaka iz specifičnih oblasti u vrijednosti do 10.000 KM po biznisu (konsultacije od njihovih stručnjaka koje oni obezbjeđuju npr. tehnolog, pravnik i sl.).

3.Povezivanje sa Mozaikovim partnerima u BiH, regionu i svijetu koje može uključivati ulistavanje proizvoda u asortiman njihovih partnera (npr. trgovačkih  lanaca), te povezivanje sa dobavljačima, kupcima, otvaranje prodajnih kanala i sl.

4. Podršku u marketingu, prodaji, računovodstvu i upravljanju troškovima u zavisnosti od tipa ugovora.

 

Naglašavamo da:

  • O prihvatanju bilo koje od gore navedenih prilika odluku donosi vlasnik biznisa sa kojim Fondacija Mozaik stupa u partnerstvo.
  • Karakteristike partnerstva se dogovaraju na temelju volje, želje i planova obje strane Fondacije Mozaik i vlasnika biznisa.
  • O uslovima ponude vlasnik biznisa će biti detaljno upoznat pisanim putem, prije potpisivanja Ugovora.
  • Poslovanje zajedničkog biznisa poslije potpisivanja Ugovora temelji se na principu dogovora suvlasnika. Rast i jačanje firme je prioritet koji se ostvaruje putem svih prethodno pomenutih načina kao i kroz reinvestiranje ostvarene dobiti u povećanje kapaciteta biznisa.

Ukoliko ste vlasnik nekog od malih biznisa, a želite da uspostavite saradnju sa Fondacijom Mozaik po prethodno navedenim kriterijumima, kao i za dodatne informacije, možete se obratiti na kontakt telefon Opštine Jezero: 050/291-001.