Eko Regata zajedno do čišće rijeke Plive


28.07.2022.


Na osnovu Sporazuma o očuvanju i unaprijeđenju rijeke Plive kao prirodne vrijednosti i turističkog potencijala koje su potpisali načelnici tri opštine regije Pliva, opština Šipovo, Jezero i Jajce, planinarsko društvo Ćusine iz Jajca, zajedno sa drugim NVO iniciralo je i pokrenulo aktivnosti vezane za održavanje EKO REGATE pod nazivom „Zajedno do čiste Plive“.

Obilježavanju EKO REGATE u Jezeru prisustvovali su predstavnici OSCE-a, kancelarije iz Travnika i kancelarije iz Banja Luke, zatim predstavnici opština Šipovo, Jezero i Jajce, kao i planinarskog društva Ćusine zajedno sa predstavnicima Crvenog Krsta.

Dana 27.07.2022. godine polaskom učesnika iz Jajca i dolaskom u 09:30 časova na Plavi most u Jezero – Ljoljići počela je registracija učesnika, kao i dana 28.07.2022. godine u istom vremenskom periodu, obilježena je EKO REGATA u opštini Jezero čime je obavljena akcija čišćenja obala rijeke Plive i uljepšavanja vodenog puta uz podršku raftera, kajakaša i drugih ljubitelja Plive. Nakon završene regate i ostvarenih akcija čišćenja zajedničkim ručkom i prilikom za razgovore završena je planirana regata, koji su upriličeni od strane Opštine Jezero.

.......